dorBorussia Dortmund
schFC Schalke 04
Datum: 10/02/2008 17:00
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Signal Iduna Park
Schalke rukt op naar derde plaats
Nico Wieme
| 0 reacties
Schalke rukt op naar derde plaats
Foto: © SC

Dankzij een 2-3-zege op het veld van Borussia Dortmund heeft Schalke 04 zich naar de derde plaats in de Bundesliga geschoten. De Champions League wenkt voor club van trainer Mirko Slomka. Dortmund komt in slechte papieren te zitten.

Schalke 04 kon in deze Ruhrderby een uitstekende zaak doen. Door het gelijkspel van Leverkusen en Hamburg konden de Koningsblauwen over beide ploegen naar de derde plaats springen. Daarvoor moest wel gewonnen worden bij aartsvijand Borussia Dortmund. De voormalige Champions Leaguewinnaar beleeft alweer een kleurloos seizoen en had absoluut nood aan een driepunter als het niet de hete adem van de degradatiekandidaten in de nek wilde voelen. Schalke van zijn kant had nog een rekening te vereffenen met BVB, want vorig seizoen verloor de ploeg uit Gelsenkirchen de titel op de voorlaatste speeldag na een 2-0-nederlaag in het Westfalenstadion.
 
Goed 80 700 toeschouwers waren getuige van een hectisch en zeer emotioneel duel. Ernst maakte met zijn eerste treffer in het Schalkeshirt de zege voor de vicekampioen perfect. Dede van Dortmund keek in de 76ste minuut tegen rood aan na een zware fout op Rakitic.
 
De thuisploeg probeerde van in de eerste minuten Schalke zijn wil op te dringen, maar bracht de bezoekers met veel foute passes zelf in de wedstrijd. Chaos in de thuisdefensie resulteerde in de openingstreffer voor de bezoekers. Asamoah benutte een fout van Amedick én doelman Ziegler. Op de 21ste minuut scoorde Frederico, volledig vrijstaand, de gelijkmaker. De vreugde van de thuisploeg was echter van korte duur, want amper tien minuten later bracht Amedick met een owndoelpunt de bezoekers weer op voorsprong.
 
Dortmund kwam opgenaaid uit de kleedkamer en toonde zich in die tweede helft ook veel agressiever. Dat gebeurde echter zonder doelman Ziegler die, aangeslagen na zijn blunder uit de eerste helft, in de kleedkamer bleef. Nieuwkomer Bade nam zijn plaats in. En die zag Petric al na vijf minuten de gelijkmaker scoren. De partij leek op een gelijkspel af te stevenen, tot Ernst (foto) vlak voor tijd nog eens zijn duivels ontbond. Op zijn schot had thuisportier Bade geen verhaal. Schalke doet een gouden zaak in het klassement. Het rukt op naar de derde plaats en nadert tot op vijf punten van koploper Bayern en twee eenheden van Werder Bremen. Dortmund mag stilaan naar beneden beginnen kijken.