Speeldag: Speeldag 19
Stadion: BayArena
Leverkusen en HSV delen de punten
Philippe Crols

De topper op zaterdag was ongetwijfeld Leverkusen – Hamburger SV. Het team dat won deed weer mee in strijd om de titel. Beide teams hielden elkaar echter perfect in evenwicht. Het werd 1-1.

Bij de bezoekers mocht Vincent Kompany aan de wedstrijd beginnen, zijn vriend Vadis nam plaats op de bank. Hij zag hoe de thuisploeg het begin van de wedstrijd domineerde. Gelukkig kon HSV rekenen op een goede doelman Rost. Hij hield zijn ploeg in die eerste helft overeind. En zoals dat wel eens vaker gaat in het voetbal krijgt de betere ploeg af en toe te maken met het deksel op de neus. Dat overkwam Leverkusen op het halfuur. Na het voorbereidende werk van Trochowski schoot van der Vaart zijn tiende van het seizoen voorbij Adler in doel. Het was 0-1 aan de rust.

Leverkusen probeerde het tij te keren na de rust. Op het uur resulteerde de vele goede wil ook in de gelijkmaker. Toen kopte Friedrich namelijk een voorzet van Barnetta in doel. Nadien bleven beide teams op zoek gaan naar de winnende treffer, maar die kwam er niet meer. Enkele minuten voor tijd was De Jong er met een vrijschop nog wel dicht bij. Vadis bleef trouwens de hele wedstrijd op de bank.