Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Volkswagenstadion
Duisburg verliest ook in Wolfsburg
Philippe Crols

Duisburg geraakt ook na dit weekend niet van de rode lantaarn af. Op bezoek bij Wolfsburg ging het met 2-1 de boot in. Na een zes op zes is de ploeg van Magath op de goede weg zo lijkt.

De thuisploeg kreeg vanaf het begin het balbezit cadeau van de bezoekers. Veel deed het elftal van Felix Magath daar echter niet mee. Duisburg vond het best zo en prikte tegen waar en wanneer het kon. Iets over halfweg de eerste helft lukte dat zeer goed. Niculescu kwam het strafschopgebied binnen en zette de bezoekers op voorsprong. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Tien minuten na de voorsprong voor de rode lantaarn, maakte Schäfer gelijk.

Wolfsburg kwam meteen na de pauze op voorsprong. Dzeko deed het voorbereidende werk en Grafite lukte de 2-1. De bezoekers leken niet bepaald bij de les bij het begin van de tweede periode. Het duurde dan ook eventjes vooraleer er reactie kwam. Toch werd de doelman van Wolfsburg amper onder vuur genomen. Ook niet door de ingevallen Ishiaku. Zo bleef het uiteindelijk bij die zuinige 2-1. Duisburg speelde opnieuw meer dan degelijk mee, maar punten pakken blijft moeilijk.