Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Allianz Arena
Toptwee houdt elkaar in evenwicht
Nico Wieme

Bayern München en Werder Bremen hebben elkaar geen duimbreed toegegeven. In een leuke pot voetbal hielden beide titelpretendenten elkaar in evenwicht. Het werd 1-1 in de Allianz Arena. Bayern behoudt drie punten voorsprong op Werder.

Bayern München en Werder Bremen begonnen aan hun topper in de wetenschap dat de winnaar van het onderlinge duel verder kon uitlopen op de concurrenten Hamburg en Leverkusen, die gisteren slechts gelijkspeelden. Bij een thuisoverwinning deed de Beierse formatie zelfs een uitstekende zaak: het zette rechtstreeks achtervolger Bremen meteen op zes punten en bouwde een voorsprong van acht punten op de andere titelpretendenten.

In een echte cupmatch verraste Bremen de thuisploeg al na zes minuten. De havenploeg begon met veel druk naar voren en dat resulteerde meteen in een doelpunt. Rosenberg zette zich op links door en bediende Diego (foto links) in het strafschopgebied. De Braziliaan ontdeed zich van Sagnol en trof vanuit een scherpe hoek raak. Na die treffer probeerde Bayern de bezoekers zijn wil op te leggen, maar Werder, gesterkt door de voorsprong, liet niet begaan en speelde vrij hoog.

Pas na 20 minuten kon de recordkampioen zijn concurrent op eigen helft terugdringen en dat resulteerde in enkele kansjes via Klose, Schweinsteiger en Van Bommel. Vlak voor het halfuur werd Toni door bezoekend doelman Wiese in de zestien neergelegd, maar de Italiaan zag zijn strafschap door diezelfde keeper gestopt. Het was maar uitstel van executie, want amper twee minuten later bediende Toni zijn maatje Zé Roberto (foto rechts), die van dichtbij de gelijkmaker binnenschoot. Daarna ging het nog goed op en neer, maar met 1-1 gingen beide ploegen de pauze in.

De tweede helft had niet dezelfde kwaliteit van de eerste. Het was bijna een kwartier wachten op de eerste kans. Altintop schoot van net buiten de grote rechthoek, maar Wiese pareerde schitterend in hoekschop. Een kwartier voor tijd scoorde Toni de 2-1 voor Bayern, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Vijf minuten voor tijd dan nog een reuzekans voor de bezoekers, maar eerst verslikte Rosenberg zich in de bal, nadien schoot Borowski over. Zo eindigde deze topper op 1-1 na een hoogstaande eerste en een flauwere tweede helft.