Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
HBSC droogt Stuttgart af
Philippe Crols

HBSC ging op bezoek bij Stuttgart. Twee teams die dit seizoen nog niet veel potten gebroken hadden. De hoofdstedelingen gingen met de drie punten lopen op zaterdag en verlaten zo de gevarenzone.

Bij de Duitse landskampioen nam de jonge Ulreich plaats onder de lat ten koste van de ervaren Schäfer. Er waren nog geen zeven minuten gespeeld of de youngster mocht zich al een eerste maal omdraaien. Pantelic schoot de bal onhoudbaar in de verste hoek binnen, 0-1. De bezoekers domineerden de beginfase ook, maar langzaam aan kwam de landskampioen beter in het spel. Net voor de pauze werd het gelijk. Mario Gomez, tot dan toe in de greep van Simunic, kopte de landskampioen langszij. Lang vieren was er niet bij, want in de blessuretijd van de eerste helft lukte Pantelic met zijn tweede van de middag de 1-2.

Stuttgart kwam met veel goede moed uit de kleedkamer, maar al snel kreeg de landskampioen een nieuwe dreun. Nieuwkomer Raffael zette de bezoekers vijf minuten na rust op een veilige 1-3-voorsprong. Met Da Silva, Farnerud en Caprica bracht Veh drie nieuwe mensen in de ploeg, maar veel leverde dat niet op. Stuttgart moest de kelk helemaal tot op de bodem ledigen. Delpierre kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart onder de neus. Hertha voetbalde de partij rustig uit en won verdiend met 1-3.