Speeldag: Speeldag 34
Stadion: BayArena
Leverkusen verliest en grijpt naast Europa
Philippe Crols

Leverkusen verloor op de laatste speeldag met 0-1 van Werder Bremen. Daardoor mag Bayer volgend seizoen niet naar de UEFA Cup. Werder Bremen stelde zijn tweede plaats dan weer veilig door de late treffer van Rosenberg.

Leverkusen nam de beginfase voor zijn rekening met een kopbal van Rolfes en een poging vanop afstand van Vidal. Veel viel er daarna niet meer te beleven in de BayArena. De schrik om een doelpunt binnen te krijgen was groot. Net voor rust moest de bezoekende doelman Vander toch even uit zijn pijp komen om een schot van Gresko onschadelijk te maken. 0-0 bij de rust was echter redelijk terecht.

Ook na de pauze was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Deze keer moest Vander een knal van Dum pareren. Pas op het uur kwam Werder Bremen ook eens dreigen. De poging van Borowski was echter niet zo gevaarlijk. Leverkusen wist natuurlijk de tussenstanden van de andere wedstrijden en moest zeker de drie punten pakken om naar de UEFA Cup te mogen. Barnetta was twintig minuten dicht bij de bevrijding, maar hij knalde op het doelhout. Dat betaalde Leverkusen tien minuten voor tijd cash. Na een counter bediende Frings Rosenberg en die besliste de wedstrijd. Werder Bremen behoudt zo zijn tweede plaats, Leverkusen ziet Wolfsburg de laatste UEFA Cup-plek inpikken.