Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Bielefeld redt zich, Stuttgart naar Intertoto
Philippe Crols

Na de wedstrijd Stuttgart - Bielefeld was er vreugde en verdriet. Uittredend landskampioen Stuttgart moet zich tevreden stellen met Intertoto-voetbal terwijl Bielefeld het behoud wist te vezekeren.

Bielefeld moest winnen om zeker te zijn van het behoud. Zoniet moest het hopen dat Nürnberg niet won van Schalke. Stuttgart van zijn kant moest hopen dat twee van de drie andere kanshebbers op een UEFA Cup-ticket nog onderuit gingen en uiteraard moest VFB zelf ook winnen.

Basturk nam de bezoekende doelman Fernandez al snel onder vuur, maar de eerste tien minuten waren nog niet weggetikt of Bielefeld stond al 0-1 voor. Bollmann raakte eerst nog het doelhout, maar in de rebound opende Tesche de score. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker, maar Fernandez bracht redding op de kopbal van sluipschutter Gomez. Stuttgart nam de partij nu helemaal in handen, maar kansen afwerken lukte niet. Bielefeld mocht dan ook tevreden zijn dat het aan de pauze 0-1 stond.

De eerste kans na de koffie was opnieuw voor Gomez, maar opnieuw kon de topschutter van Stuttgart de weg naar doel niet vinden. Ook Cacau kon even later Fernandez niet vloeren. De druk bleef echter aanhouden en toen Fischer twintig minuten voor tijd foutief gestuit werd in de zestien door Fernandez kon Gomez vanop de stip toch gelijkmaken. Stuttgart leek erop en erover te gaan, want vijf minuten voor tijd kon invaller Fischer een hoekschop van da Silva in doel verwerken. Toch ging Bielefeld nog met een puntje lopen. Kirch bediende Eigler een minuut na de gelijkmaker en die zorgde voor de 2-2-eindstand.

Stuttgart eindigt zo op plaats zes. Die geeft recht op Intertoto-voetbal. Bielefeld moest na de wedstrijd wachten op het resultaat van Nürnberg. Dat was positief voor Arminia, want de bekerwinnaar van vorig seizoen verloor namelijk met 0-2 van Schalke en zo is Bielefeld gered.