Speeldag: Speeldag 34
Stadion: RewirpowerStadion
Rostock eindigt in schoonheid
Philippe Crols

Hansa Rostock heeft op de laatste speeldag nog met 1-2 gewonnen bij Bochum. Veel maakte dat echter niet uit, want Rostock was al sinds vorige week zeker van degradatie. Het gaf wel de rode lantaarn nog door.

Mavraj van Bochum ondernam als eerste een doelpoging. Hahnel had er weinig problemen mee. Veel fouten kenmerkten het wedstrijdbegin. Na twintig minuten kwam Rostock dicht bij een doelpunt. Kern vond het doelkader echter op zijn weg. Iets over het halfuur kwam Bochum op voorsprong. Epalle bediende Marvaj en die opende de score. Het antwoord van Rostock kwam er via Bülow, maar Lastuvka hield de voorsprong op het bord voor Bochum. Dat kon hij even later niet. Toen duwde hij een poging van Pearce in de voeten van Kern en die maakte gelijk.

Na de pauze waren er aanvankelijk niet veel kansen te noteren. Het was wachten tot twintig minuten voor tijd vooraleer de toeschouwers nog eens echt doelgevaar zagen. Hahnel maakte de poging van Epalle onschadelijk. Aan de overkant deed Lastuvka even later hetzelfde met een schot van Tüting. De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigen. Een dikke tien minuten voor tijd scoorde Bartels echter nog met een mooi schot uit de tweede lijn.

Zo won Rostock zijn laatste wedstrijd. Door de nederlaag van Duisburg sluit het de competitie als voorlaatste af.