Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Signal Iduna Park
Wolfsburg mag alsnog naar UEFA Cup
Philippe Crols

Wolfsburg won op de laatste speeldag met 2-4 in Dortmund. Daardoor mag de club alsnog naar de UEFA Cup omdat Leverkusen verloor op de slotdag. Een overhoopt succes dus voor het team van Magath.

Wolfsburg moest allereerst natuurlijk zelf nog winnen om een kans te maken op de laatste UEFA Cup-tickets. Het nam in Dortmund alvast een droomstart. Na drie minuten kopte Riether zijn team op voorsprong. Drie minuten later waren de bezoekende fans nog eens aan het feest. Marcelinho borstelde een vrijschop in doel. Meteen werd de concurrentie in Hamburg, Leverkusen en Stuttgart onder druk gezet. Dortmund kon pas na twintig minuten eens dreigen via Federico. Diezelfde Federico bediende vijf minuten later Frei en die scoorde zowaar de aansluitingstreffer. Wolfsburg leek de rust te gaan halen met een voorsprong. Een minuut voor de pauze legde doelman Benaglio zijn landgenoot Frei neer in de zestien. De strafschop werd door Frei zelf getrapt, maar Benaglio maakte zijn fout goed door de inzet te keren.

Dortmund kwam als beste uit de kleedkamers, maar goede kansen bleven min of meer uit. Op het uur leek de thuisploeg dan de doodsteek te krijgen. Schäfer knalde vanop afstand de 1-3 tegen de touwen. Dortmund gaf echter niet op. De Zwitser Frei bracht twintig minuten voor tijd de spanning weer in de partij. Gezien de andere tussenstanden wist Wolfsburg dat het met een zege een UEFA Cup-ticket kon afdwingen. De spanning was te snijden, maar een kwartier voor tijd zorgde Marcelinho voor de bevrijding. Na een knappe solo zette hij Grafite op weg naar de 2-4, meteen ook de eindstand.