Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Commerzbank Arena
Duisburg neemt afscheid met nederlaag
Philippe Crols

MSV Duisburg was sinds vorige week zeker van de degradatie. De wedstrijd in Frankfurt was eigenlijk van geen belang meer, al wilde de club van Ishiaku wel in schoonheid afscheid nemen. Dat lukte echter niet.

Frankfurt kon bij winst nog naar de linkerkolom wippen en had na vijftien minuten al een dubbele voorsprong bij elkaar gevoetbald. Na dertien minuten legde Fenin de bal klaar voor Amanatidis. Die twijfelde niet en opende meteen de score. Twee minuten later was het opnieuw prijs. Het was een bijna identieke fase in vergelijking met het eerste doelpunt. Alleen legde Fink nu af en was Fenin de afwerker. Duisburg kreeg ook kansen, maar kende pech. Zo kwam doelman Pröll een aantal keer goed tussenbeide en trof Niculescu de lat. Tien minuten voor rust was de thuisploeg nog eens aan zet. Fenin en Fink kregen opnieuw de hoofdrol. Die eerst kopte een voorzet van Fink in doel. De ruststand was dus 3-0.

Er was nog niet al te veel gebeurd toen Duisburg op het uur de 3-1 lukte. Niculescu profiteerde van matig verdedigingswerk bij de thuisploeg. Duisburg ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet. Het werd zelfs nog 4-1. De ingevallen Heller scoorde de vierde goal voor Frankfurt. De treffer van Daun was enkel nog voor de geschiedenisboeken.

Dankzij deze nederlaag sluit Duisburg het seizoen ook nog eens af als laatste. Hansa Rostock won op de laatste speeldag namelijk nog.