Speeldag: Speeldag 34
Stadion: AWD-Arena
Hannover verwent fans nog eens
Philippe Crols

Hannover was samen met Karlsruhe de verrassing van de eerste ronde. Net als datzelfde Karlsruhe ging het voor Hannover in de terugronde heel wat minder. Op de laatste speeldag verwende de club zijn aanhang toch nog een keertje.

Mike Hanke zette na twee minuten spelen al de toon door Tremmel serieus onder vuur te nemen. Ook Cherundolo kon vanop afstand eens gevaarlijk zijn. De bezoekers waren blijkbaar nog aan het nagenieten van de redding die vorige week behaald werd. Cottbus kwam namelijk amper of niet in de buurt van het doel van Hannover. Dat Bruggink na twintig minuten spelen dan ook de 1-0 maakte was geen verrassing. Net voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Cherundolo deed het voorbereidende werk en Stajner kon van dichtbij scoren.

Cottbus begon blijkbaar iets beter aan de tweede periode, maar toch nam Hannover de wedstrijd snel weer in handen. Tremmel kon de 2-0 tot op het uur op het bord houden. Toen scoorde Vinicius echter de 3-0. De wedstrijd was uiteraard gespeeld en veel viel er in de slotfase dan ook niet meer te zien. Toch gunde Hannover zijn fans nog een vierde doelpunt. Balitsch kopte op het einde de 4-0 binnen.

Dankzij deze zege eindigt Hannover nog op een achtste plaats.