Speeldag: Speeldag 34
Stadion: HSH Nordbank Arena
HSV vernedert Karlsruhe met 7-0
Philippe Crols

HSV heeft de UEFA Cup weten te bereiken. Het moest op de laatste speeldag winnen van Karlsruhe en dat gebeurde ook. Zonder Vincent Kompany werd er met maar liefst 7-0 gewonnen.

De thuisploeg nam de wedstrijd vanaf het begin in handen. Miller moest van der Vaart na tien minuten met een goede redding van een doelpunt houden. De druk van HSV hield aan en dat resulteerde halverwege de eerste helft in een goal. Na een fout in de zestien op Jarolim zette van der Vaart de elfmeter om. Even later was Kapllani met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar verder dan de lat kwam hij niet. Dat was meteen een belangrijk moment in de wedstrijd. Guerrero strafte verdedigend geklungel even later af en verdubbelde de score. Net voor rust stond Guerrero nog eens aan het kanon. Van der Vaart legde de bal met een hakje klaar en aan de koffie mocht HSV al zeker zijn van een UEFA Cup-ticket.

Na de pauze ging het feestje van HSV gewoon door. De tweede helft was nog maar enkele minuten oud of Guerrero had zijn derde van de middag al gescoord. Op het uur zorgde Trochowski dan voor forfaitcijfers door de bal vanop zo'n dertig meter voorbij Miller te rammen. Karlsruhe keek machteloos toe en zag hoe Olic er op aangeven van van der Vaart nog 6-0 van maakte. Olic mocht ook nog een tweede keer juichen. Een minuut voor tijd lukte hij de 7-0.