Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Highbury
Arsenal gunt Chelsea titel nog niet
Kristof Blomme

Arsenal heeft op Highbury Tottenham het nakijken gegeven met 1-0. Chelsea zal dus ten vroegste zaterdag de langverwachte titel kunnen binnenhalen.

Arsenal begon met Reyes en Van Persie in de aanval. Henry was nog altijd geblesseerd en Bergkamp begon op de bank. Sol Campbell begon ook op de bank na z'n blessure.
Bij Tottenham mochten Mido en Keane weer niet starten. Kanouté en Defoe moesten voor de doelpunten zorgen.

Na nog geen minuut kreeg de thuisploeg al een kans. Van Persie stuurde Reyes diep. De Spanjaard omspeelde de doelman, maar de hoek was te scherp geworden. Halverwege de eerste helft kon Reyes wel de netten vinden. Na een goeie actie tussen Fabregas en Vieira belandde de bal bij hem. De spits knalde met links voorbij Robinson. Ook Tottenham kon dreigen. Defoe kreeg een schietkans, maar z'n schot was niet goed genoeg gericht om Lehmann te bedreigen. Ook nog voor rust kreeg Vieira een goeie kopkans na een vrije trap van Van Persie.

In de tweede helft werd weer een vrije schop van Van Persie door verdediger Senderos overgekopt. Arsenal liet het tempo wat zakken. Tottenham was echter niet in staat om hen te bedreigen. Touré knalde nog een vrije trap van zeer ver net over. Edu pegelde een bal op de paal en Reyes vond nog eens het zijnet. Even later krulde de ingevallen Bergkamp een bal naast. Het laatste wapenfeit was voor de bezoekers, maar Keane wist het doel niet te vinden.

Door deze overwinning stelt Arsenal de titelviering van Chelsea nog even uit. Zaterdag kunnen de mannen van Mourinho kampioen worden op het veld van Bolton. Wat belangrijker is voor de Gunners is de vier punten voorsprong op het nummer drie Manchester United.

Arsenal: Lehmann, Lauren, Toure, Senderos, Cole, Fabregas (Edu 70), Silva, Vieira, Pires, Reyes (Aliadiere 88), Van Persie (Bergkamp 69).

Tottenham: Robinson, Kelly, Dawson, King, Edman, Davies, Davis (Ziegler 79), Carrick, Reid, Kanoute (Mido 70), Defoe (Keane 78).

Goal: Reyes 22.

Kaarten: Davis, Edman, Kanoute, Dawson.

Toeschouwers: 38,147

Scheidsrechter: M. Riley