Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Carrow Road
Norwich zet opmars voort: 1-0 vs Charlton
Tom Ceusters

Charlton maakt nog kans op het laatste ticket richting Uefacup, maar dan moet er dringend opnieuw beter gespeeld worden: uit de laatste vijf wedstrijden haalde Charlton amper 2 punten. Dan is de thuisploeg beter op de dreef: Norwich is al drie wedstrijden ongeslagen, en heeft met een 7 op 9 operatie redding goed ingezet.

Charlton nam de beste start. De eerste kans was voor Jonathan Johansson, maar Norwich-keeper Green was goed uitgekomen om het gevaar in de kiem te smoren. Diezelfde Johansson bood even later Dany Murphy een mooie kans aan, maar de bal ging ver over.
Norwich kwam stilaan beter in de wedstrijd: Dean Ashton en David Bentley schoten de beste kansen van de Canaries echter wild over. Charlton moest wijken, en bijna kon Bentley de 1-0 op het bord zetten; Charlton-verdediger Fortune kon de bal echter op de lijn wegwerken. Vlak voor rust kreeg Ashton nog een grote kans, maar de spits kreeg de bal niet tussen de palen.

Ook na de rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Rommedahl kreeg de eerste kans voor Charlton, maar het schot dat volgde op zijn rush werd uitstekend gered door Green. De beste kans voor Norwich werd verkwanseld door McKenzie, die een voorzet van Bentley naast kopte.

Het venijn zat echter in de staart: in het laatste kwartier kregen beide ploegen goede kansen op de winning-goal. Invaller Svensson bleef niet koel genoeg, oog in oog met Charlton-keeper Green, en Dany Murphy zag zijn schot tegen de paal belanden. Drie minuten voor tijd ontplofte Carrow Road dan toch: Svensson slaagde er al vallend in de bal over de doellijn te werken, en z'n team 3 belangrijke punten te schenken.

Norwich geraakt eindelijk weg van de laatste plaats, en mag beginnen dromen van een verlengd verbrijf in The Premiership. Voor Charlton spatte de Europese droom waarschijnlijk definitief uit elkaar.

Norwich: Green, Helveg, Fleming, Shackell, Drury, Jonson (63' Huckerby), Safri, Francis, Bentley (80' Svensson), McKenzie (90' Holt), Ashton