Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Riverside Stadium
M'brough geeft West Brom stevige tik: 4-0
Tom Ceusters

Middlesbrough - West Bromwich Albion was een duel met verschillende belangen. De thuisploeg moest winnen om, na een schamele 4 op 15, in de running te blijven voor de zevende plaats en het daaraanverbonden ticket richting Uefacup. De bezoekers uit West Bromwich van hun kant probeerden ook best te winnen: een 8 op 15 had hen wel net boven de onderste drie geplaatst, maar de kloof was nog veel te klein om opgelucht te kunnen ademhalen.

De bezoekers trokken van bij de start ten aanval. Richard Chaplow bediende Kevin Campbell, maar de jonge Brad Jones stond uitstekend te keepen. Ook de thuisploeg kreeg kansen: Hasselbaink verkwanselde de eerste twee, maar na een half uur was het wel raak, tot drie keer toe zelfs. Eerst kon Nemeth een afgeweerd schot van Hasselbaink binnenduwen, vijf minuten later werden de rollen omgekeerd en werkte Hasselbaink een geparreerd schot van Nemeth over de doellijn. Nog eens vijf minuten later opnieuw een gelijkaardige fase: alweer werd een schot van Hasselbaink door keeper Hoult afgeweerd, maar opnieuw was Nemeth goed gevolgd om de 3-0 binnen te koppen. Een uppercut voor West Bromwich, dat op een gemiste kopbal van Rob Earnshaw na niet meer kon reageren voor de rust.

West Bromwich-manager Bryan Robson gooide in de tweede helft met Inamoto en Nwankwo Kanu nog meer aanvallende kracht in de strijd. De bezoekers kregen kansen, maar doelpunten leverde het niet op: Clement trapte over, en keeper Jones kwam goed tussen op een kopbal van Nwankwo Kanu. Het doelpunt viel uiteindelijk nog aan de andere kant: vlak voor tijd trapte Stuart Downing een vrije trap perfect in de haak.

Middlesbrough dichter bij de zevende plaats, voor West Brom ziet het er opnieuw slechter uit: de ploeg zakt naar de voorlaatste plaats, en het degradatie-alarm begint weer volop te loeien...

Middlesbrough: Jones, Cooper (37' Davies), Ehiogu, Southgate, Queudrue, Downing, Doriva, Boateng, Zenden (65' Parlour), Nemeth (87' Graham), Hasselbaink

West Brom:
Hoult, Albrechtsen (45' Inamoto), Gaardsoe, Clement, Robinson, Gera (79' Horsfield), Wallwork, Scimeca, Chaplow, Earnshaw, Campbell (45' Kanu)

Scheidsrechter:
Webb

Doelpunten: 27' Nemeth (1-0), 33' Hasselbaink (2-0), 37' Nemeth (3-0), 90' Downing (4-0)

Geel: Downing (Mid)