eveEverton
bcfcBirmingham City
0-1
1-1
Datum: 23/04/2005 13:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Goodison Park
Everton niet voorbij Birmingham: 1-1
Tom Ceusters
| 0 reacties
Everton niet voorbij Birmingham: 1-1
Foto: © SC

Na de sterke overwinning en dito prestatie tegen Manchester United, kon Everton vandaag nog dichter bij het zo fel begeerde Champions League-ticket komen. Daarvoor moest Birmingham City eerst opzij gezet worden. De bezoekers uit Birmingham hebben zich uit de degradatiestrijd geworsteld, en bevinden zich op een veilige afstand van de onderste drie.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Birmingham. Al na vijf minuten trapte Heskey een voorzet van Pennant staalhard binnen: 0-1, en Everton terug met beide voetjes op de grond na de winst tegen Man United. Beattie, gestart in de plaats van Ferguson, kreeg niets voor elkaar. Tekenend voor z'n wanprestatie was zijn kopbal na een kwartier: helemaal ongedekt voor een open goal kopte hij onbegrijpelijk naast.

Birmingham had geen moeite met een zwak Everton; keeper Maik Taylor moest slechts één keer in actie komen, op een poging van Yobo. Tim Cahill had even daarvoor ook naast gekopt voor Everton. De 0-1 na 45 minuten was logisch.

Manager Moyes greep in tijdens de rust. Ferguson, matchwinnaar tegen Manchester, mocht nu wel komen opdraven. Veel zoden bracht het allemaal niet aan de dijk, Birmingham bleef moeiteloos recht en kreeg op het uur de kans om de thuisploeg de doodsteek toe te brengen: Mehdi Nafti kon de voorzet van uitblinker Pennant echter niet voorbij Everton-keeper Martyn koppen. Op een andere voorzet van Pennant kwam Yobo gepast tussen voor de aanstormende Heskey er zijn voet kon tegenzetten.

Maar net toen het erop leek dat Birmingham met de drie punten aan de haal zou gaan, was Duncan Ferguson daar opnieuw. Bij een rommelige fase voor het Birmingham-doel was Ferguson er als de kippen bij om de bal uit de kluts tegen de netten te prikken.

Duurbevochten punt voor de thuisploeg, die geen gevolg kon breien aan een reeks van 4 opeenvolgende nederlagen. Met een punt zal Everton echter best tevreden geweest zijn, zeker na het horen van de resultaten van de rechtstreekse tegenstanders...

Everton: Martyn, Hibbert, Weir, Yobo, Pistone (45' Watson), Carsley (45' Ferguson), Osman, Arteta, Cahill, Kilbane, Beattie (61' Bent)

Birmingham: Maik Taylor, Melchiot, Cunningham, Upson, Lazaridis, Pennant (89' Martin Taylor), Johnson, Nafti, Anderton (79' Clemence), Pandiani (68' Blake), Heskey

Scheidsrechter: D'Urso

Doelpunten: 5' Heskey (0-1), 86' Ferguson (1-1)

Geel: Carsley, Watson (Eve); Melchiot, Cunningham, Clemence (Bir)

Rood: -