Rooney bracht Man Utd terug
Yves Dekoning

Manchester United - Newcastle 2-1

Een uur lang zag het er naar uit dat Newcastle punten zou rapen op Old Trafford. Dan schoot Wayne Rooney uit zijn sloffen. Uiteindelijk bezorgde Wes Brown Manchester United alsnog de zege.

Na vier opeenvolgende nederlagen begonnen de Magpies zenuwachtig aan de partij. Onder impuls van Ryan Giggs kon Manchester United dan ook naar hartelust aanvallen. Newcastle kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en beide teams kregen kansen. In de 27ste minuut trapte doelman Tim Howard een bal recht in de voeten van Darren Ambrose. De middenvelder ontweek enkele tackels en maakte er 0-1 van. Nog voor rust moest Gabriel Heinze geblesseerd het veld verlaten.

Na de pauze zochten de Mancunians wanhopig naar de gelijkmaker. Bij een gefrustreerde Wayne Rooney kookte het potje weer over en de jonge aanvaller liep tegen een gele kaart aan. Na 57 minuten spelen kon hij dan toch zijn stempel op de wedstrijd drukken. Met een schitterende volley bracht hij United op gelijke hoogte. De thuisploeg rook nu de overwinning en verhoogde de druk. Een kwartier voor tijd was het Wes Brown die met zijn kopbalgoal voor de 2-1 zorgde.

Manchester United komt door deze overwinning terug tot op één punt van Arsenal, dat morgen speelt tegen Tottenham. Voor Newcastle kan het seizoen niet snel genoeg gedaan zijn. Het gaat van kwaad naar erger bij de Magpies.

Man Utd: Howard, Phil Neville, Ferdinand, Brown, Heinze (Ronaldo 37), Fletcher (Kleberson 61), Keane (Silvestre 76), Fortune, Giggs, Rooney, Smith.

Newcastle: Given, Carr, Boumsong, Andrew O'Brien, Elliott, Milner, Ambrose, Ramage (Robert 82), N'Zogbia, Shearer (Kluivert 66), Ameobi.