arsArsenal
blrBlackburn
Datum: 26/11/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Ewood Park
Arsenal gevleid voorbij Blackburn
Luc Goderis
| 0 reacties
Arsenal gevleid voorbij Blackburn
Foto: © SC

In tegenstelling tot wat de cijfers laten vermoeden heeft Arsenal de drie punten niet cadeau gekregen.  Fabregas en Henry leidden de Gunners wel naar een 2-0 ruststand en Van Persie deed er net voor affluiten nog een derde bij.

Via Cesc Fabregas kwamen de Gunners al heel vroeg op voorsprong maar de Rovers reageerden furieus.  Niet alleen Craig Bellamy zorgde voor constant gevaar maar ook Shefki Kuqi en Morten Gamst Pedersen zorgden ervoor dat Pascal Cygan en Sol Campbell hun handen meer dan vol hadden.  De thuisploeg kwam goed weg toen Lucas Neill's dieptepas net dat tikkeltje te ver viel voor Bellamy.  De Welshman zag zijn lob naast gaan.
In de slotseconden van de eerste helft schreef Thierry Henry geschiedenis.  De Fransman rondde, op aangeven van Robert Pires, af in doel.  Hij is daarmee de eerste speler die honderd doelpunten scoorde op Highbury.
Arsenal had het ook na de herneming niet onder de markt.  Steven Reid en Kuqi hadden al heel vroeg de aansluitingstreffer aan de voet maar misten.  De bezoekers bleven voluit de aanvallende kaart trekken en Arsenal kwam er opnieuw met de schrik vanaf toen Bellamy maar zeer nipt naast kopte.  De bezoekers uit Blackburn bleven wel de betere ploeg maar kregen in de slotseconden nog helemaal het deksel op de neus.  De ingevallen Robin Van Persie krulde de bal mooi in de verste winkelhaak.  

Arsenal hield zonder te imponeren en met een zeer gevleide zege de drie punten thuis en klom zo naar de tweede plaats in de rangschikking.  Blackburn blijft in de middenmoot.