Portsmouth
cheChelsea
0-1
0-2
67' Frank Lampard (pen)
Datum: 26/11/2005 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Fratton Park
Chelsea wint zonder glans
Kevin Pieters

De 160ste opeenvolgende Premiershipwedstrijd van Frank Lampard kon Chelsea winnend afsluiten op het veld van Portsmouth: eindstand 0-2.  Lampard zelf scoorde vanop de penaltystip in de tweede helft. Weetje: Frank Lampard speelde als enigste van de bezoekers met een rouwband ter nagedachtenis van de overleden George Best.

De thuisploeg was het gevaarlijkst in de 18de minuut.  Een schot van LuaLua en de daaropvolgende kopbal van Dario Silva dwongen Cech tot een redding.  Maar net voor het half uur kon Chelsea de score openen via Hernan Crespo (foto), de Argentijn zijn zesde doelpunt van het seizoen.  Voor het half uur hadden ‘the Blues’ slechts een enkele keer voor dreiging kunnen zorgen via Duff.  De beslissing viel echter in de tweede helft na een Schwalbe van Joe Cole in de zestien.  Lampard zette beheerst om, maar de thuisploeg en supporters waren alles behalve tevreden over de toegekende strafschop!

Een weinig glansrijke overwinning, maar de drie punten zijn wel voor de leider!