wigWigan
totTottenham
0-1
0-2
1-2
Datum: 26/11/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: JJB Stadium
Wigan en Sunderland verliezen opnieuw
Dirk Pieters
| 0 reacties
Wigan en Sunderland verliezen opnieuw
Foto: © SC

Aston Villa – Charlton  1 – 0 
De thuisploeg won met het kleinste verschil van Charlton. Voor de bezoekers de vierde nederlaag van dit seizoen. Charlton kreeg in de hele wedstrijd geen enkele noemenswaardige kans, voor Aston Villa-doelman Thomas Sorensen een erg saaie wedstrijd. Aan de overkant had de Charlton doelman zijn handen vol op pogingen van de thuisploeg. Enkel Steven Davis kon de in 69ste minuut het enige doelpunt van de namiddag maken. Een verdiende overwinning voor de thuisploeg.

 
Wigan – Tottenham  1 – 2 
De bezoekers konden na vier verliespartijen eindelijk nogeens winnen, Wigan was het slachtoffer. De thuisploeg moet door deze nederlaag de tweede plaats afstaan aan Arsenal. Keane opende de score voor de bezoekers. Voor Keane een belangrijke goal, de Tottenhams-speler stond al acht weken droog. Edgar Davids zorgde voor het tweede bezoekende doelpunt. De Nederlander, die in de zomer overkwam van Inter Milan, zorgde voor de zekerheid. Wigan kon in de slotfase nog wel de aansluitingstreffer maken, maar het doelpunt van Lee McCulloch was niet meer dan een eerredder.
 
Sunderland – Birmingham 0 – 1 
Het gaat van kwaad naar erger met Sunderland. De ploeg behaalde zijn zesde nederlaag op rij thuis tegen Birmingham. Ook Birmingham staat in degradatiegevaar, maar de invallers zorgde in dit belangrijke duel voor de drie punten. De ingevallen Julian Gray zorgde voor het enige doelpunt. De drie invallers waren betrokken bij het doelpunt. Van goede wissels gesproken. Tijd voor Sunderland om punten te gaan pakken. Met amper vijf schamele puntjes staat de ploeg alleen laatste.