Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Upton Park
Man Utd buigt vroege achterstand om
Yves Dekoning

West Ham heeft tegen Manchester United een vroege 1-0-voorsprong in de tweede helft uit handen gegeven. Hierdoor worden de Mancunians terug tweede. Voor de wedstrijd was er een uitgebreid eerbetoon voor oud-Unitedspeler George Best.

De bezoekers waren blijkbaar zwaar onder de indruk van de rouwplechtigheden rond Best want West Ham kwam na 52 seconden reeds 1-0 voor. Na balverlies van Ruud van Nistelrooy counterde de thuisploeg snel. Marlon Harewood werkte beheerst af. Man Utd reageerde rustig en zocht naar de gelijkmaker. Doelman Roy Carrol hield West Ham meermaals recht tegen zijn ex-club.

Na rust schakelde United nog een verzet hoger en onder impuls van een indrukwekkende Wayne Rooney werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Op aangeven van Si-Jung Park maakte de 20-jarige ster er 1-1 van. Hij bleef het de verdediging van de Hammers moeilijk maken en na en hoekschop was het John O'Shea die de 1-2 tegen de netten duwde. Van Nistelrooy vond de dwarsligger nog op zijn weg, maar Man Utd hield het bij een verdiende 1-2.

West Ham: R Carroll, T Repka, A Ferdinand, D Gabbidon, P Konchesky, Y Benayoun, M Noble, H Mullins (72 B Zamora) , M Etherington (89 S Newton) , M Harewood, T Sheringham (71 C Dailly).

Man Utd: E Van der Sar, W Brown, R Ferdinand, M Silvestre (37 G Neville) , J O'Shea, D Fletcher, A Smith, P Scholes, J Park, W Rooney, R van Nistelrooy (90 K Richardson).