mciManchester City
livLiverpool FC
0-1
Datum: 26/11/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: City of Manchester Stadium
Liverpool wint voor de vierde keer op rij
Dirk Pieters
| 0 reacties
Liverpool wint voor de vierde keer op rij
Foto: © SC

Liverpool doet een goede zaak in het klassement. The Reds wonnen op het veld van Manchester City met het kleinste verschil. Een doelpunt van John Arne Riise was genoeg voor de drie punten en de 4de ‘cleansheet’ op rij.
 
De wedstrijd kwam heel traag op gang. Beide clubs waren waarschijnlijk nog onder de indruk van de één minuut stilte voor George Best. Pas na een kwartier was er het eerste kansje, maar de kopbal van Darius Vassell ging naast. Ook de volgende kans was voor Man City, maar de vrije trap van Stephen Ireland was geen probleem voor Liverpool-doelman Jose Reina. Pas na het half uur de eerste kans voor de bezoekers, maar het schot van Djibril Cisse was niet hard genoeg om de score te openen. De beste kans was er vlak voor rust van Steven Gerrard maar zijn poging ging naast. Zo gingen we rusten met een scoreloos gelijkspel. Hopelijk beterschap in de tweede helft.
 
Ook het begin van de tweede helft was niet veel soeps. De eerste kans was voor Steven Gerrard maar dat schot leverde geen doelpunt op. Rond het uur was het dan eindelijk raak. Gerrard gaf de bal mooi aan John Arne Riise die de bal voor James trapte. De bezoekers op voorsprong. Na dit doelpunt verwachtte iedereen dat de thuisploeg ging komen, maar daar kwam niets van in huis. Zowel Liverpool als Manchester City kregen geen enkele kans meer.
 
Liverpool won voor de vierde keer op rij en kreeg opnieuw geen doelpunt tegen. De bezoekers springen door deze overwinning over Manchester City en tellen nu 22 punten. Klein detail: Voor aanvaller Crouch was er alweer geen doelpunt, de spits staat nu al 16 wedstrijden droog.