Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Highbury
Eerste helft was voldoende voor Arsenal
Dirk Pieters

Arsenal kon eindelijk nog eens overtuigend winnen in de eigen competitie. De ‘Gunners’ versloegen Portsmouth met duidelijke 4-0 cijfers. Vier doelpunten in de eerste helft waren voldoende om de drie punten mee te pakken naar Highbury.

In de eerste helft liet Portsmouth zich niet doen en speelde het goed mee, maar toch slaagde de ploeg er niet in om te scoren. Dat lukte aan de andere kant veel beter. Iedere doelpoging leverde in de eerste helft een doelpunt op. Het eerste doelpunt viel al snel toen Dennis Bergkamp de bal van Reyes kreeg en de 1-0 op het bord zette. Amper vijf minuten later kon diezelfde Reyes zijn doelpuntje meepikken, na knap voorbereidend werk van Henry. Op het einde van de eerste helft verdubbelde Henry, die al een maand niet meer kon scoren, de score. Flamini, die een beresterke wedstrijd speelde, gaf de bal aan Henry, die makkelijk de 3-0 kon scoren. En nog was het niet gedaan want de Fransman benutte nog een strafschop en zorgde zo voor de 4-0 ruststand.

Spijtig genoeg was dat alles voor het thuispubliek. Arsenal had er duidelijk geen zin meer in na de pauze. Het waren zelfs de bezoekers die de beste kansen kregen in de tweede helft. Lomano Lua Lua schoot nog op de dwarsligger en iets later kon Matthew Tayler bijna scoren, maar ook dat lukte niet. Aan de overkant was het enkel Dennis Bergkamp die nog kon dreigen, maar meer kwam er niet meer uit bij Arsenal.    [AN]