Stadion: The Hawthorns
Villa gelijk, Wigan en West Brom winnen
Dirk Pieters

Fulham – Aston Villa: 3–3

In deze thriller waren beide ploegen even sterk. De bezoekers kwamen drie keer op achterstand, maar wisten toch iedere keer sterk terug te komen. Brian McBride bracht de thuisploeg na dertien minuten op voorsprong, maar nog op het halfuur zorgde Luke Moore voor de gelijkmaker. Amper twee minuten later zorgde Heidar Helguson, van op de stip, voor een 2-1 voorsprong. Dat was tevens ook de ruststand van een aantrekkelijke partij.  In de tweede helft waren het de bezoekers die het eerst wisten te scoren. Liam Ridgwell zorgde voor de gelijkmaker. Nog geen minuut later stond de thuisploeg opnieuw op voorsprong, McBride zorgde met zijn tweede van de avond voor de 3-2. In de slotfase kwam Aston Villa opnieuw op gelijke hoogte toen Villa-verdediger Ridgewell zijn tweede van de avond lukte. Klein detail: De wedstrijd begon iets later nadat scheidsrechter Richard Beeby zich blesseerde tijdens de opwarming. De vierde scheidsrechter, Andy D’Urso, was zijn vervanger.

West Bromwich – Tottenham:  2–0

Twee doelpunten van de Nigeriaan Kanu waren voldoende om de drie belangrijke punten thuis te houden. De thuisploeg kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong toen Kanu de bal mooi voorbij doelman Robinson schoot. Zeven minuten na de pauze verdubbelde diezelfde Kanu de score. Voor de Spurs was dit de eerste nederlaag in zes wedstrijden.

West Ham – Wigan:  0–2

De bezoekers konden eindelijk eens winnen op het veld van West Ham. Bij Wigan was het vooral het duo Jason Roberts en Henri Camara dat voor gevaar zorgde. De eerste helft leek op een scoreloos gelijkspel te gaan eindigen, tot de bal bij Roberts kwam. Die twijfelde niet en zette in de 43e minuut de bezoekers op voorsprong. In de 45e minuut was het net omgekeerd. Roberts kreeg de bal tot bij Camara, die hard en laag binnenschoot. Bobby Zamora probeerde in de tweede helft het tij te doen keren, maar tweemaal liet hij een open kans liggen om de aansluitingstreffer te maken.  [AN]