Speeldag: Speeldag 19
Stadion: City of Manchester Stadium
Chelsea geraakt eindelijk voorbij Man City
Philippe Crols

Chelsea FC moest woensdagavond op bezoek bij Manchester City. Die club haalde vorig seizoen als enig elftal vier punten tegen de ploeg van Mourinho. Woensdag ging City echter wel voor de bijl. Een doelpunt van Joe Cole, tien minuten voor tijd, volstond voor de volle buit.

Ruim 46.000 toeschouwers wisten niet goed wat er gebeurde toen ze de ploegen op het veld zagen komen. Frank Lampard stond immers niet op het veld bij Chelsea. Hij raakte geblesseerd bij de opwarming. Eidur Gudjohnson was zijn vervanger. Ex-City-speler Shaun Wright Phillips zat zelfs niet op de bank. De partij zelf kwam traag op gang. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een eerste goede kans. Sinclair kon de bal nog net binnen de lijnen houden en hem vervolgens klaarleggen voor Barton. Die besloot van dichtbij op de benen van Chelsea-doelman Cech. Voor een eerste kans van de bezoekers moesten we wachten tot minuut twinitg. Joe Cole trapte een afvallende bal echter ruim naast. Zonder Lampard was het voor de Londenaars maar zoeken en tasten in het begin van de wedstrijd.

Een beetje later waren de kampioenen wel dicht bij een doelpunt. Distin misrekende zich op een voorzet en Drogba kon de bal rustig controleren in de grote rechthoek. Ondanks dat hij eventjes z'n evenwicht verloor kon hij toch richting City-doelman James gaan, maar die verhinderde de 0-1, al dan niet op een foute manier. Contact was er wel degelijk tussen de doelman en de spits, maar de scheids vond het niet genoeg om de bal op de stip te leggen. De wedstrijd werd meteen ook bitsiger en de wilde tackles vlogen in het rond.

Tien minuten voor rust kreeg City dan nog eens aan halve kans. Barton haalde uit vanop zo'n 20 meter en daar kon Andy Cole net niet bij. Het schot dwarrelde bijgevolg ruim naast. Diezelfde Barton wist wat later ook nog eens een volley ver over het bezoekende doel te schieten. Net voor rust was Chelsea dan toch nog twee keer heel gevaarlijk. Dunn kopte eerst terug tot bij James, maar Drogba zat er goed tussen en lobde de bal over de doelman. Helaas voor de Ivoriaan ging de bal naast het doel van Man City. In de toegevoegde tijd van de eerste helft besloot Joe Cole, na een mooie individuele actie, met links op doelman James. 0-0 was al bij al wel terecht aan de rust, al kregen de bezoekers wel de beste kansen.

Een minuut na rust was Chelsea al meteen gevaarlijk. Terry was mee opgerukt bij een vrijschop en zijn doelpoging ging een metertje naast. Wat later kopte Drogba net naast op een voorzet van Cole, maar echt gevaarlijk was dat ook niet meteen. Kansen bleven nadien lange tijd uit. Daar konden ook de invallers Robben en Crespo aanvankelijk niets aan veranderen. Die waren op het uur Duff en Drogba komen vervangen. Het duurde tot een kwartier voor tijd vooralleer de bezoekers nog eens wisten te dreigen. Gudjohnson trapte een vrijschop maar net naast.

Een paar minuten later begon Robben op de rechterflank wat te dollen met de City-verdedigers. De Nederlander kon nog net afdrukken vooralleer hij omhoog werd getrapt, maar James was paraat. Chelsea zat in een betere periode en zag dat tien minuten voor tijd beloond worden met een doelpunt. Robben gaf mee met Gudjohnson, die drukte af en via Sun Ji Hai kwam die bal tegen het hoofd van Crespo. James wist nog wel te redden, maar man in vorm Cole was goed gevolgd en legde de 0-1 makkelijk binnen. Chelsea trok zich vervolgens terug en City kreeg, net zoals tijdens de hele tweede helft trouwens, geen enkele kans meer. Het bleef 0-1 en dat was toch wel verdiend te noemen op basis van de kansen.

Chelsea blijft uiteraard ruim op kop. Omdat ook United punten verloor is Liverpool, dat wel won, de enige ploeg die nog op negen punten van de Londenaars staat. Manchester City van zijn kant verliest zo stilletjes aan de voeling met de sub-top.