blrBlackburn
sunSunderland
1-0
2-0
Datum: 15/02/2006 21:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Ewood Park
Blackburn makkelijk voorbij zwak Sunderland
Luc Goderis
| 0 reacties
Blackburn makkelijk voorbij zwak Sunderland
Foto: © SC

Craig Bellamy's dubbel was voor Blackburn genoeg om de drie punten thuis te houden en op te rukken naar een zevende plaats in de rangschikking.

Het was al vlug duidelijk waarom Mick McCarthy's Sunderland troosteloos onderaan de rangschikking bengelt.  Ze leden constant balverlies en konden de thuisdefensie geen enkele keer in verlegenheid brengen.  Nyron Nosworthy had na twintig minuten toch iets moeten of kunnen doen...  Hij stormde alleen richting Brad Friedel maar er volgde niets, geen schot, geen voorzet, niets.  Nosworthy liep zich gewoon te pletter op de Amerikaan.

Blackburn had daarentegen kansen genoeg.  Florent Sinama Pongolle zag zijn volley maar nipt naast gaan en Steven Reid miskeek zich op de slimme doorsteekpass van Tugay.
Op de linkerflank leefde Morten Gamst Pedersen zich weer uit.  Nadat hij zelf eerst de dwarsligger had gepast zette hij Craig Bellamy op weg naar de 1-0.

De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden.  Blackburn controleerde de wedstrijd en had bijna doorlopend balbezit, maar halfweg de helft had het de Rovers nochtans zuur kunnen opbreken.  Een zeldzame tegenprik van Sunderland, via Julio Arca, belandde bij Liam Lawrence, maar hij kon niet afwerken.

Een minuutje later was de wedstrijd al gespeeld.  Tugay lanceerde Sergio Peter op rechts en de belofte, vorig jaar nog te licht bevonden door Cercle Brugge, vond het hoofd van Bellamy.  De Welshman had tijd en ruimte genoeg om beheerst zijn tweede van de avond binnen te koppen. 

Bellamy had de score nog verder kunnen uitdiepen maar hij zag zijn schot, vanop een goeie twintig meter, op de paal uiteenspatten.

Sunderland kon nooit de indruk wekken aanspraak te maken op zelfs maar één punt en blijft allerlaatste.  Blackburn zit dankzij de overwinning opnieuw stevig in de race om een Europees ticket.