Speeldag: Speeldag 19
Stadion: St. Andrews Stadium
Man United geraakt niet voor Birmingham
Dirk Pieters

Manchester United deed een slechte zaak in het klassement na het teleurstellende gelijkspel tegen Birmingham. De ploeg van Sir Alex Ferguson kwam twee keer op voorsprong, maar liet evenveel keer de thuisploeg terugkomen. In de strijd voor de titel staat Manchester United nu al elf punten achter op leider Chelsea en ziet het Liverpool nu wel heel dichtbij komen. Liverpool staat nog op vier punten van United, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Al na vier minuten kwamen de bezoekers op voorsprong toen Ruud Van Nistelrooy een voorzet van Kieran Richardson voorbij doelman Maik Taylor schoot. Voor de Nederlander was het zijn zeventiende doelpunt van het seizoen. Birmingham liet zich niet doen en kwam bijna op gelijke hoogte toen Stephen Clemence van dichtbij kon koppen, maar Scholes was net op tijd terug. De thuisploeg bleef komen en doelman Van der Sar had een goede redding op een poging van Jiri Jarosik. Iets over het kwartier was het dan toch raak. Clapham zorgde voor de gelijkmaker met zijn eerste treffer voor Birmingham. Beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

In de tweede helft was Wayne Rooney dicht bij de 1-2, maar zijn poging ging maar net naast. Niet veel later was het dan toch raak voor de Engelse international. United opnieuw op voorsprong. De bezoekers dreven de druk op en er kwamen kansen, maar zowel Ronaldo als Van Nistelrooy konden niet scoren. Een kwartier voor tijd kreeg Rooney de kans om de partij te beslissen, maar zijn schot ging maar net over het doel van Taylor. Wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus, en dat was ook nu het geval. Invaller Pandiani zorgde, met zijn tweede van het seizoen, in de slotfase voor een belangrijk doelpunt. Birmingham behaalde een mooi punt tegen United, maar blijft op de negentiende plaats staan.

Nog even: Ole Gunnar Solskjaer maakte zijn rentree na negentien maanden blessureleed bij United. De aanvaller kwam in de 83e minuut de Portugees Christiano Ronaldo vervangen. [AN]