Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Highbury
Hammers stunten op Highbury
Kristof Blomme

Het gaat van kwaad naar erger met Arsenal. De Gunners verloren op eigen veld van middenmotor West Ham, 2-3. Dit was de vierde nederlaag op rij. Vorige week werd het al uit de League Cup en de FA Cup gekegeld.

Arsenal moest dringend uit de negatieve spiraal komen na drie nederlagen op rij. De thuiswedstrijd tegen West Ham leek de ideale wedstrijd om terug met de overwinning aan te knopen. Het begon dan ook sterk aan de partij. Na zeven minuten zette Van Persie een schitterende actie op, zijn poging strandde echter op de lat. Het eerste kwartier zagen de bezoekers amper een bal, maar halfweg de eerste helft was het wel West Ham dat op voorsprong kwam. Sol Campbell blunderde achterin en Reo-Croker profiteerde optimaal. Zeven minuten later was het drama compleet voor de thuisploeg. Zamora zette Campbell in de wind en krulde de bal heerlijk voorbij Lehmann in doel. Vlak voor de pauze zorgde wie anders dan Thierry Henry voor de aansluitingstreffer. Een voorzet schot van Pires werd door de Fransman in doel gedevieerd. Meteen zijn 151e goal, wat een absoluut record betekent bij Arsenal.

Na de pauze werd Campbell vervangen door de jonge Larsson. Opnieuw begon Arsenal het best. Zowel Pires, Ljungberg als Van Persie kregen kansjes om de Gunners op gelijke hoogte te hijsen, maar ze faalden. De beste kans was voor Henry. Hij werd knap vrijgespeeld, maar zijn poging verdween langs de verste paal buiten. Arsenal liet de kansen onbenut en kreeg het deksel op de neus, tien minuten voor het einde. Etherington was Larsson en Senderos te snel af en tekende voor de derde goal van de Hammers. Vlak voor tijd milderde Pires nog, maar te laat. Arsenal staat nu zesde op 27 punten van leider Chelsea. West Ham staat negende en telt slechts twee punten minder.