mciManchester City
newNewcastle United
Andy Cole 38'
1-0
2-0
Datum: 01/02/2006 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: City of Manchester Stadium
Magpies verliezen zwaar van Man City
Dirk Pieters
| 0 reacties
Magpies verliezen zwaar van Man City
Foto: © SC

Manchester City stuurde Newcastle United met 3-0 wandelen naar St James Park. Door deze nederlaag ziet het er niet goed uit voor Newcastle-trainer Graeme Souness. De coach ligt zwaar onder vuur bij de supporters.
 
De eerste kans was voor de bezoekers, maar de vrije trap van Belozoglu Emre was geen probleem voor doelman David James. Voor de eerste kans van de thuisploeg was het wachten tot op het kwartier. Na een mooie voorzet van Joey Barton kwam de bal bij Riera, die doelman Given verschalkte met een laag schot. City al meteen op rozen. Newcastle kon niets terugdoen, het was zelfs City dat de beste kansen kreeg. Vooral aanvaller Darius Vassell was steeds gevaarlijk van op afstand. Nog voor rust kon de thuisploeg de score verdubbelen. Andy Cole kopte een bal van zijn spitsenbroertje Vassell mooi tegen de netten. Enkel Belozoglu Emre probeerde het nog, maar City mocht gaan rusten met een 2-0 voorsprong.
 
De Newcastle-fans keerden zich tegen Souness met spandoeken en liederen. De Newcastle-trainer reageerde met een dubbele wissel. Het bracht weinig verschil, want iets over het uur zorgde Vassell met een mooie schuiver voor de 3-0. Er kon nog weinig gebeuren en City-trainer Stuart Pearce stuurde zijn nieuwste aanwinst op het veld. Georgios Samaras mocht nog een halfuur meespelen. Newcastle speelde zwak en kon nooit aanspraak maken op de drie punten, laat staan op één punt. [AN]