Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Ewood Park
Blackburn klopt United in spektakelwedstrijd
Kristof Blomme

Blackburn klopte Manchester United na een heerlijke strijd met 4-3. Voor de thuisploeg was Bentley de held van de avond met drie doelpunten. Van Nistelrooy kon met zijn twee goals de nederlaag niet voorkomen.

De match ging vanaf het begin goed over en weer. De eerste kans was voor de bezoekers. Saha trapte een voorzet van Rooney in één tijd net naast. Even later was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een geweldige knal van Pedersen werd gepareerd door van der Sar, maar Bentley prikte de rebound tegen de touwen. Twee minuten later ontstond aan de overkant precies hetzelfde tafereel. Friedel redde knap een poging van Rooney, Saha was echter goed gevolgd om gelijk te maken. Vijf minuten voor de pauze blunderde United achterin. Een diepe bal kon door van der Sar gemakkelijk gepakt worden, maar Ferdinand zette er toch nog zijn hoofd tegen. Bentley profiteerde en legde de bal in het lege doel. Vlak voor de pauze stond United zelfs twee doelpunten in het krijt toen Brown de bal met de hand raakte in het strafschopgebied. De logische penalty die daarop volgde werd door Neill beheerst binnengetrapt.

United moest iets doen na de rust en Rooney probeerde het van ver. Zijn schot werd door Friedel gepakt. Na tien minuten in de tweede periode leek de thuisploeg de match helemaal te beslissen. Savage vond de vrijstaande Bentley in het strafschopgebied, die zijn derde van de avond aantekende.  Vijf minuten later scoorde invaller Van Nistelrooy al tegen op aangeven van Ronaldo. Twintig minuten voor tijd was de spanning alweer helemaal terug. Brown stuurde Van Nistelrooy diep en de Nederlandse aanvaller faalde niet oog in oog met Friedel. United probeerde nog met de moed der wanhoop, maar vijf minuten voor tijd kwam het met tien te staan toen Ferdinand rood kreeg. In de zes minuten extra tijd was het zelfs Blackburn dat nog het dichtst bij een vijfde treffer kwam, maar Kuqi miste van dichtbij. United volgt nu al op vijftien punten van Chelsea. Blackburn heeft Arsenal en Bolton bijgehaald en staat nu gedeeld zesde.