Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Villa Park
Villa pakt een punt tegen de leider
Dirk Pieters

Chelsea kon woensdagavond geen afstand nemen op het veld van Aston Villa. De ploeg van Mourinho leek de wedstrijd in handen te hebben, maar de thuisploeg speelde goed mee en kreeg laat in de tweede helft de verdiende gelijkmaker. Door het verlies van Manchester United doet Chelsea al bij al een goede zaak.

De eerste tien minuten bleef de wedstrijd goed op slot. Beide ploegen probeerden rustig iets op te bouwen, maar kansen kwamen er niet. De eerste kans was voor de thuisploeg. Een schot van Gareth Barry ging over het doel van Petr Cech. Ook Chelsea kreeg een eerste kans en meteen was het raak. Joe Cole bracht de bal tot bij Robben en de Nederlander liet doelman Sorensen geen schijn van kans. Robben bleef de gevaarlijkste man op het veld. Het dribbelwonder ging op doelman Sorensen af, maar zag niet dat Cole vrij stond en weg was de kans. Chelsea bleef heer en meester en liet Villa rustig doen. Iets over het halfuur kreeg Kevin Phillips een goede mogelijkheid, maar doelman Petr Cech tipte de bal naast de paal. De laatste kans van de eerste helft was opnieuw voor Aston Villa. Gareth Barry schoot van buiten de zestien net over het doel. Chelsea mocht gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft begon Chelsea het beste met al onmiddellijk een kans voor Robben, maar doelman Sorensen lag in de weg. Vanaf dan verwaterde de wedstrijd. Gelukkig namen de supporters rond het uur de wedstrijd terug op sleeptouw. De spanning kwam terug en Villa ging op zoek naar de gelijkmaker. De gevaarlijkste man bij de thuisploeg bleef Barry. Iets over het uur kreeg Kevin Phillips een enorme kans, maar hij schoot van dichtbij tegen een Chelsea-speler aan. Mourinho voelde dat Aston Villa de bovenhand nam en bracht Damien Duff in de plaats van Joe Cole. Wat eraan zat te komen, werd een feit in de 76e minuut. Moore, die twee minuten op het veld stond, trapte de bal van dichtbij langs doelman Cech. Beide ploegen kregen nog een klein kansje, maar de score bleef 1-1.  [AN]