Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Anfield Road
Liverpool niet voorbij Birmingham
Kristof Blomme

Liverpool is er op Anfield Road niet in geslaagd afstand te nemen van Birmingham, het nummer achttien in de Premier League. Gerrard bracht de thuisploeg op voorsprong, maar twee minuten voor tijd kwam Birmingham nog op gelijke hoogte.

Liverpool kreeg de eerste kans via debutant Agger. Hij kon heel ver oprukken, maar zijn schot werd nog net afgeblokt. Even later werkte diezelfde Agger de bal niet goed weg. Heskey bereikte Sutton, maar Reina stond op de goede plaats. Na amper een halfuur spelen moesten de bezoekers met tien man verder. Johnson werd uitgesloten na een gevaarlijke tackle op Agger. Voor de pauze pakte Gerrard nog uit met een goede vrije trap, maar zijn bal vloog net over. Na een heel matige eerste helft was de logische ruststand 0-0.

In de tweede helft begonnen de Reds veel feller. Crouch, Agger en Morientes mochten allen op doel koppen, geen enkele poging verdween echter in doel. Bijna hielp Melchiot een handje. De Nederlandse verdediger kopte de bal tegen zijn eigen dwarsligger. Een doelpunt kon nu niet uitblijven en op het uur was het zover. Gerrard probeerde nog eens van ver. Zijn schot week af op Latka en verdween zo tegen de netten. Een minuut later kwam Fowler, onder een daverend applaus, op het veld voor de thuisploeg. Birmingham ging nu op zoek naar de gelijkmaker, ook al stond het met een man minder op het veld. Heskey was er dicht bij, maar Reina pakte de kopbal knap. Twee minuten voor tijd kwamen de bezoekers nog op gelijke hoogte. Een kopbal van Sutton werd door Xabi Alonso in eigen doel gewerkt. De laatste kans was nog voor Alonso, maar Taylor was alert. Liverpool heeft een achterstand van drie punten op Manchester United. Het heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Birmingham staat nog steeds achttiende.