fulFulham
arsArsenal
Datum: 04/03/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Craven Cottage
Arsenal wint met vingers in de neus
Kristof Blomme
| 0 reacties
Arsenal wint met vingers in de neus
Foto: © SC

Arsenal heeft gemakkelijk gewonnen op het veld van Fulham. De Gunners scoorden vier keer. Henry, twee keer, Adebayor en Fabregas tekenden voor de goals. Voorlopig staat Arsenal op plaats vijf.

Arsenal had dit seizoen al acht keer verloren op verplaatsing. Een negende verliespartij wou het koste wat het kost vermijden. De bezoekers begonnen dan ook gretig. Henry kon vroeg in de partij alleen op de thuisgoalie afstormen, maar hij miste zijn controle. Na een halfuur was het toch raak voor de Fransman na een goeie doorsteekbal van Diaby. Vijf minuten later was de match helemaal gespeeld. Nu was het Ljungberg die Adebayor het straatje instuurde. De Togolees omspeelde Warner, om de bal vervolgens over de doellijn te tikken. 

Ook na de pauze creƫerden de Gunners kansen. Henry kreeg de bal voor doel, maar Adebayor mikte van dichtbij naast. Ook Ljungberg en Hleb konden dreigen. Nu stond Warner twee keer paraat. Fulham kon pas in de tweede periode voor het eerst dreigen. Lehmann moest zich strekken na een poging van Malbranque. Een kwartier voor tijd was de derde goal een feit. Henry kreeg de bal van Ljungberg. De Franse spits knalde hierop zijn tweede van de avond binnen. Vijf minuten voor tijd legde middenvelder Fabregas de eindstand vast na een goeie cross van Flamini.