Speeldag: Speeldag 28
Stadion: City of Manchester Stadium
Manchester City wint van Sunderland
Thomas Dubois

Manchester City mocht het zondagmiddag in de Premier League opnemen tegen de laatste in de stand Sunderland. Sunderland kon tot nu toe nog maar twee keer winnen. Manchester City staat geklasseerd in de veilige middenmoot. Sunderland won met 2-1 dankzij de Griek Samaras die twee keer scoorde.

Lang duurde het niet vooraleer de thuisploeg op voorsprong kwam. Na acht minuten lag een dom balverlies van Collins aan de basis voor het doelpunt van Samaras. Hij onderschepte een te korte terugspeelbal en had de bal maar binnen te tikken had. Twee minuten later zag het er nog beter uit voor Manchester City. Alweer Samaras knalde de 2-0 enig mooi in de volley binnen. Sunderland moest nu iets terugdoen en dat lukte ook, iets over halverwege de eerste helft kon Kyle een slecht weggewerkte vrije schop binnen trappen. Sunderland heeft terug hoop.

Na de rust kon de wedstrijd alle kanten uit. Manchester City ging volop voor het derde doelpunt, terwijl Sunderland de gelijkmaker wel zag zitten. De eerste echt goede kans van de wedstrijd kwam er voor Manchester City en Vassel. Meteen ook een van de enige kansen in de tweede helft. Het enige noemenswaardige was nog de rode kaart voor Gary Breen, de kapitein van Sunderland die zich even doelman achtte en de bal met de hand raakte. Sunderland probeerde wel maar zoals al zo vaak dit seizoen was het net niet. Sunderland heeft nu al acht punten minder dan de voorlaatste en lijkt gedoemd om te degraderen.