Speeldag: Speeldag 28
Stadion: White Hart Lane
Spurs en Rovers maakten er thriller van
Luc Goderis

Tottenham hield na een ware thriller de drie punten thuis en nestelt zich zo wat steviger op de vierde plaats in de rangschikking.  De Spurs hadden wel de nodige portie geluk nodig om de dominante Rovers uiteindelijk te verslaan.

Robbie Keane schoot de thuisploeg al vroeg op voorsprong nadat de scheidsrechter een inworp verkeerdelijk aan de Spurs gaf.  De Ier dribbelde zich eerst wondermooi voorbij Robbie Savage en Andy Todd om dan de openingstreffer voorbij Brad Friedel te knallen.  Blackburn eiste wel het meeste balbezit op maar dwong niet echt grote kansen af.  Tottenham loerde vooral op de counter en kwam er telkens razendsnel en aartsgevaarlijk uit.
Met de rust in zicht controleerde Ryan Nelsen op de rand van het strafschopgebied de bal wat ongelukkig en scheidsrechter Webb zag er een handsbal in.  Friedel pareerde knap de vrije trap van Mido maar Keane lag op vinkenslag en duwde, al dan niet na voorafgaandelijk handspel, zijn tweede van de namiddag binnen.
Amper twee minuten later schilderde Craig Bellamy, vanop rechts, de bal perfect op het hoofd van de instormende Florent Sinama-Pongolle en de Fransman kopte in de vlucht binnen.

Na de herneming was het al Rovers wat de klok sloeg.  De Spurs kwamen er nog amper uit en de bezoekers belegerden bijna onafgebroken de helft van de thuisploeg.  Paul Robinson etaleerde al zijn klasse toen hij een pegel van David Bentley uit zijn doel zweefde.  Twintig minuten voor affluiten kwamen de bezoekers dan toch op gelijke hoogte.  Ledley King mistte zijn controle en Sinama bediende Bellamy.  De Welshman knalde in één tijd de oververdiende gelijkmaker binnen.  Het leek er eventjes op alsof het team van Mark Hughes nu over Martin Jol's mannen heen zou walsen maar al vlug bezorgde Mido hen een koude douche.  Invaller Aaron Lennon vond aan de verste paal Mido en de Egyptenaar gleed de 3-2 binnen.
Blackburn trok daarop massaal richting Robinson op zoek naar de gelijkmaker maar Michael Gray zag zijn kopbal op de dwarsligger belanden.  Tottenham kreeg ook nog een handvol kansen maar kon de zee aan ruimte niet meer benutten.  Het bleef 3-2.