Speeldag: Speeldag 28
Stadion: The Hawthorns
Efficiënt Chelsea wint op West Brom
Ruben Claesen

Na het overlijden van boegbeeld Peter Osgood was Chelsea nog meer dan anders gebrand op de zege. Kind van de rekening werd ditmaal West Brom. Voor de ploeg van Mourinho, die zijn honderdste wedstrijd in de Premier League vierde, scoorden Drogba en Joe Cole. Kanu kon in de slotfase de eer nog redden, maar ook niet meer dan dat.

Het was al 27 jaar geleden dat WBA nog eens kon winnen van Chelsea (1-0), en ook nu waren The Baggies niet echt favoriet. Al zorgde de thuisploeg wel voor het eerste doelgevaar; Kevin Campbell kopte een vrije trap van Kamara naar doel, Cech kon makkelijk pakken. Even later trapte Jan Kozak een volley over. Chelsea controleerde, maar de kansen waren voor West Brom. Het was wachten tot het halfuur eer de bezoekers een eerste keer dreigden. Het schot van Duff werd echter gepareerd door Kuszczak. Ook Essien probeerde vanop afstand, maar ook zijn schot ging over. Meer had deze saaie eerste helft niet te bieden, bij de rust stond het 0-0.

Een peptalk tijdens de rust kan wonderen doen, weet Mourinho ongetwijfeld ook. Want vlak na de rust kwam Chelsea via Drogba op voorsprong. De thuisploeg wist net meer van welk hout pijlen maken en creëerde amper kansen. Chelsea zat in een zetel en wachtte rustig af. Tien minuten na rust werd Kuszczak nog eens aan het werk gezet. Hij moest zijn vingertoppen gebruiken om een schot van Drogba in corner te duwen. Op het uur moest Chelsea met tien verder, toen Arjen Robben meteen rood kreeg na een zware tackle op Greening. Maar ook tegen tien spelers kwam West Brom er nauwelijks aan te pas. Een kwartier voor tijd besliste Joe Cole de wedstrijd , op aangeven van Drogba legde hij de 0-2 achter Kuszczak. 0-2 leek het te gaan blijven, maar even voor het ingaan van de blessuretijd mocht de ingevallen Nwankwo Kanu de eer voor zijn ploeg nog redden. 1-2, een verdiende zege voor The Blues. [AN]