Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Villa Park
Aston Villa klopt nieuwkomer
Kristof Blomme

Aston Villa heeft nieuwkomer Reading nipt verslagen met 2-1. Verdediger Barry zorgde na de rust voor de beslissende goal. Na twee speeldagen telt Villa nu vier punten.

Na amper vier minuten kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. Een voorzet van Seol, ex-Anderlecht, werd door Doyle ingekopt. Reading bleef ook nadien de gevaarlijkste ploeg. Een schot van Sidwell vloog maar net naast. Tien minuten voor de pauze ging Sonko echter in de fout in het strafschopgebied. Reading moest met tien man verder en Angel trapte de penalty feilloos binnen.

Seol, die een goeie partij speelde, probeerde het vroeg in de tweede helft van ver. Sörensen had echter een goede redding in huis. Op het uur klom Villa toch op voorsprong. Whittingham verstuurde een goeie voorzet en Gareth Barry knikte binnen. Met tien man konden de bezoekers geen vuist meer maken. De thuisploeg kwam nog dicht bij een derde treffer, maar Moore faalde in de afwerking.