Speeldag: Speeldag 2
Stadion: The Valley
Manchester wint ruim bij Charlton
Kristof Blomme

Manchester United is als een wervelwind aan het nieuwe seizoen begonnen. Nadat zondag Fulham met 5-1 huiswaarts werd gestuurd won het nu bij Charlton met 0-3.

Voor deze lastige verplaatsing moest United Rooney en Scholes missen door schorsing. Bij de thuisploeg zat Djimi Traore op de strafbank. De eerste mogelijkheid was voor Park. De Zuid-Koreaan werd in het strafschopgebied bedient door Ferdinand, maar hij knalde in de armen van Carson. Even later kwam de thuisploeg opnieuw goed weg toen een vrije trap van Giggs op de paal uiteen spatte. Vlak voor rust trof ook Ronaldo vanop afstand het doelhout. Charlton mocht dus niet mopperen over de 0-0 ruststand.

Kort na de pauze was de verdiende voorsprong toch een feit voor de bezoekers. Een voorzet van Park werd weggewerkt in de voeten van Fletcher en die aarzelde niet. United drukte nu door. Ronaldo, die opnieuw werd uitgefloten, zette een knappe actie op. Zijn voorzet kwam uiteindelijk terecht bij Park die de paal trof. Op het uur appeleerde Charlton terecht voor een strafschop nadat Brown het leer met de arm beroerde. Foy ging er echter niet op in. In het laatste kwartier kwam de herstelde Carrick nog op het veld. Tien minuten voor tijd forceerde Saha uiteindelijk de beslissing met een knap schot. In de laatste minuut zorgde invaller Solskjaer nog voor de zware 0-3 cijfers. [AN]