Stadion: Vicarage Road
Watford en West Ham houden elkaar in evenwicht
Kevin Vanbuggenhout

Watford had een ongelukkige intrede gemaakt in de Premier League zaterdag tegen Everton. Dat moest dan maar thuis rechtgezet worden. West Ham kwam echter wel voor de drie punten en verscheen met Paintsil aan de aftrap.

Het was Watford dat in de eerste helft aan de beste kansen kwam. De thuisploeg kwam heel dicht bij een voorsprong toen King een voorzet van Bouazza tegen de verste paal devieerde. Kort daarna trapte Young op acrobatische wijze net naast. De enige keer dat West Ham echt kon dreigen kopte Zamora naast.

Het spelbeeld veranderde na rust en West Ham trok naar voren. Toch was het Watford dat net na het uur de leiding nam. King knalde de bal tegen de touwen. Een reactie van West Ham liet niet lang op zich wachten. Konchesky zette laag voor van op de linkerflank en Zamora tikte de 1-1 met de knie binnen. In het slot van de wedstrijd kwam Watford via Priskin en King nog enkele keren dicht bij de winning-goal, maar het doelpunt bleef uit. Anton Ferdinand maakte nog bijna een own-goal op een voorzet van King, maar Carroll had nog een uitstekende reflex in huis.

Watford pakte zijn eerste puntje na een al bij al billijk gelijkspel. Elke ploeg had één helft een licht overwicht. De volgende wedstrijd die op het programma staat is die tegen Manchester United. West Ham, dat binnenkort naar Anfield Road trekt voor de ontmoeting met Liverpool, boekt met een 4 op 6 een ongeslagen start. [TH]

Watford: Foster, Doyley, DeMerit, Shittu, Powell, Bouazza(73' Priskin), Francis, Mahon(46' Spring), Young, King, Henderson

West Ham United: Carroll, Paintsil, Ferdinand, Gabbidon(66' Benayoun), Collins, Konchesky, Bowyer, Mullins, Reo-Coker, Harewood(66' Sheringham), Zamora(83' Cole)

Doelpunten: 63' King 1-0, 65' Zamora 1-1