Stadion: Anfield Road
Kuyt breekt de droogte
Yves Dekoning

Liverpool - Newcastle 2-0

Na drie wedstrijden zonder doelpunt, hebben de Reds terug de weg naar doel gevonden. Tegen Newcastle werden de punten redelijk vlot in eigen huis gehouden.

Liverpool speelde weer sterk, maar morste met de kansen. In de 29ste minuut kon Dirk Kuyt dan toch de 1-0 tegen de netten prikken. Hij schoof een voorzet van Steve Finnan binnen. Eindelijk ook het eerste doelpunt van de Nederlandse goalgetter voor Liverpool. Elf minuten voor tijd legde Xabi Alonso met een magistraal schot de eindstand vast op 2-0. Hij had gezien dat doelman Steve Harper te ver uit zijn doel stond, en knalde van op de eigen helft ongelooflijk precies binnen.

Liverpool domineerde de partij, maar een nederlaag zat er toch in doordat de Reds zoveel kansen lieten liggen. Luis Garcia vond de paal op zijn weg. De aanvallende spelers, ook doelpuntenmaker Kuyt, leken allemaal met een vertrouwenscrisis te worstelen. Vooral Craig Bellamy kreeg zijn schoen maar niet goed tegen de bal.

Newcastle stelde hier nauwelijks enige dreiging tegenover. De Magpies claimden wel twee keer een strafschop. Telkens was Shola Ameobi in de actie betrokken, maar er leek niet veel aan de hand. De bezoekers probeerden het een paar keer van ver, maar ze konden Pepe Reina niet aan het grabbelen krijgen.