Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ewood Park
Late gelijkmaker voor Everton
Luc Goderis

Woensdagavond deelden Blackburn en Everton de punten in Ewood Park, maar zowel de Rovers als de Toffees hadden er de volle buit kunnen pakken.  Blackburn vergat het tijdens de eerste helft af te maken en Everton claimde helemaal op het einde nog een strafschop.

Blackburn's nieuwe aanvalsduo, Benni McCarthy en Jason Roberts, schoot al vlug uit de sloffen.  Na amper twee minuten moest Tim Howard al een eerste keer de meubelen redden en nog voor de eerste tien minuten verstreken waren moest de ex-Manchester Utd goalie al een tweede keer Roberts van een doelpunt houden.

De thuisploeg bleef de hele eerste helft domineren en had aan de rust al ruim moeten leiden, maar zowel McCarthy als Roberts stuitten telkens op een sublieme Howard.

Het eenrichtingsvoetbal bleef ook na de herneming voortduren, maar deze keer duurde het niet lang vooraleer het raak was.  David Bentley zag zijn voorzet afwijken op Joseph Yobo, McCarthy worstelde zich voorbij ex-Rover Lee Carsley en de Zuid Afrikaan krulde de bal voorbij Howard.  1-0.

Bij de bezoekers draaide het tot dan langs geen kanten en na ruim een uur spelen moesten James Beattie en Kevin Kilbane plaats ruimen voor James McFadden en Tim Cahill.

De dubbele wissel van David Moyes rendeerde en Everton kwam nu zowaar dreigen.  Een kwartier voor het einde werd Brad Friedel een eerste keer getest, maar de Amerikaan bracht redding.  De bezoekers bleven tijdens het slot de druk opvoeren en claimden acht minuten voor affluiten een strafschop.  Uriah Rennie wuifde het protest echter weg.

Met nog zo'n zes minuten op de klok kreeg Everton wat het, toch op basis van de laatste twintig minuten, verdiende.  McFadden rolde de thuisdefensie op en invaller Cahill prikte de late gelijkmaker binnen.