wigWigan
arsArsenal
Datum: 13/12/2006 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: JJB Stadium
Arsenal pas in de slotfase langs Wigan
Arsenal pas in de slotfase langs Wigan
Foto: © SC

Arsenal heeft pas in de slotfase afstand kunnen nemen van Wigan Athletic. Lange tijd leek het er op dat The Gunners met een scoreloos gelijkspel terug naar Londen zouden moeten keren omdat ze zelf kans na kans de nek omwrongen.
 
De beste speler van Wigan gisterenavond was de Senegalees Henri Camara. Hij bracht Gaël Clichy van Arsenal constant in de moeilijkheden. Camara had dan ook de beste mogelijkheid voor The Latics in de eerste helft, maar onder druk van Johan Djourou ging zijn schot naast.
 
In de tweede helft kreeg Arsenal een pak kansen. Julio Baptista en Emmanuel Adebayor verkwanselden ze keer op keer. Al dient gezegd dat Wigan-doelman Chris Kirkland een sterke partij keepte ondanks zijn hersenschudding die hij vorig weekend opliep. Voor Wigan kreeg Emil Heskey op aangeven van Camara nog een grote kans, maar hij raakte de bal verkeerd en ook Jens Lehmann zat er goed tussen. Arsène Wenger bracht toch maar Robin Van Persie en Cesc Fabregas op het veld en dat loonde. Twee minuten voor tijd stuurde de Spanjaard Adebayor weer de diepte in en deze keer toonde hij zich wel trefzeker en zorgde hij voor de zuinige overwinning van Arsenal.