Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Goodison Park
Arsenal in extremis gelijk bij Everton
Kevin Vanbuggenhout

Everton had in de derby's tegen aartsrivaal Liverpool vertrouwen opgedaan en hoopte in de competitie de maat te nemen van Arsenal. De ploeg van Fellaini was ook goed op weg, tot Van Persie Arsenal in blessuretijd nog een punt bezorgde.

Arsenal domineerde de openingsminuten, maar Everton deed de wedstrijd al snel kantelen. Na zo'n twintig minuten was het Everton dat op de helft van de tegenstander ging kamperen. Wat doelgevaar betreft viel het in de eerste helft lelijk tegen. Geen van beide ploegen kon de verwachtingen invullen. 0-0 na een saaie eerste helft.

Everton begon met goede bedoelingen aan de tweede helft en ditmaal ging dit wel gepaard met kansen. Cahill kon de bal meenemen en schoot in het zijnet. Na een dik uur spelen was de Australiër wel trefzeker. Baines kreeg de tijd om voor te zetten en Cahill kopte de 1-0 binnen. Arsenal kon maar weinig terugdoen en niets wees erop The Gunners het tij nog konden keren. Negen minuten voor het einde kreeg Cahill nog eens een kans, hij knalde op Almunia. Everton leek op weg naar een verdiende overwinning, maar in de 92ste minuut klom Arsenal alsnog langszij. Diaby bereikte Van Persie met een diepe bal en de Nederlander scoorde met een heerlijke volley de gelijkmaker.

Everton verdiende de overwinning, maar een klasseflits van Van Persie op het einde besliste er anders over. Bij Everton speelde de uit schorsing terugkerdende Fellaini de hele wedstrijd. In het klassement blijft Arsenal op vijf en Everton op zes, de kloof tussen beide ploegen bedraagt uiteraard nog steeds vijf punten.