Datum: 28/01/2009 20:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: City of Manchester Stadium
City wint met aanvoerder Kompany
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
City wint met aanvoerder Kompany
Foto: © SC

Manchester City deed een goede zaak in de erg brede middenmoot van de Premier League. Man City hield Newcastle af met 2-1. Vincent Kompany was in deze wedstrijd de aanvoerder van City.

Richard Dunne was geschorst en dus moest iemand anders de aanvoerdersband tijdelijk overnemen. Vincent Kompany mocht zijn team tegen Newcastle leiden als kapitein. Kompany speelde de hele wedstrijd als centrale verdediger. Ondanks al de strubbelingen rond Robinho kwam de Braziliaanse superster ook aan de aftrap.

Manchester City nam meteen het commando en hield de bal goed in de ploeg. Na een dik kwartier werd het al 1-0. Robinho stak de bal goed tussen twee verdedigers en Wright-Phillips schoot van dichtbij raak. Newcastle zag vlak daarna Michael Owen gekwetst uitvallen. City tikte de bal gedurende heel de eerste helft heerlijk rond en Newcastle had weinig in de pap te brokken. Verdiende voorsprong dus voor Man City aan de rust.

City bracht ook in het begin van de tweede helft goed voetbal, maar plots was daar toch een kans voor Newcastle. Damien Duff werd goed aangespeeld en zette laag voor, Bridge haalde de bal weg voor de neus van Lovenkrands. Dertien minuten voor het einde viel dan de beslissing, zo leek het. Zabaleta pastte naar de debuterende Bellamy en de spits schoot uit de draai knap binnen: 2-0. Wright-Phillips pakte uit met een mooi nummertje en speelde de bal door naar Ireland, Taylor voorkwam de 3-0 met een goede tackle. En niet veel later scoorde Newcastle zowaar de aansluitingstreffer. Bridge liet zich van de bal zetten door Edgar. Diens lage voorzet werd door Carroll aan de tweede paal binnengetikt. Verder dan dat geraakte Newcastle niet, Manchester City hield de drie punten in eigen huis.

Manchester City won verdiend van Newcastle United met 2-1. City laat zo het degradatiegevaar stilaan achterwege en rukt op naar de linkerkolom. Newcastle daarentegen is met zijn 23 punten nog lang niet weg uit de degradatiezone.