Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Fratton Park
Heskey leidt Aston Villa naar tweede plaats
Philippe Crols

Aston Villa staat minstens tot woensdagavond op de tweede plaats in de Engelse Premier League. Dankzij een goal van Emile Heskey won Villa dinsdagavond met het kleinste verschil op het veld van Portsmouth.

Het eerste kwartier was er een om snel te vergeten. Een zwak schot van Stiliyan Petrov na zestien minuten spelen was goed voor de eerste opwinding. Wat later was de thuisploeg wel dicht bij een goal. Een schot van Hayden Mullins week af op Carlos Cuellar en ging maar net naast het doel van Brad Friedel (foto). Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers plots op voorsprong. Het was nieuwkomer Emile Heskey die de 0-1 op het bord zette. Portsmouth was niet aangeslagen en kwam via Mullins bijna op gelijke hoogte, maar de middenvelder besloot over. Bijna ging Villa nog met een dubbele voorsprong de rust in, maar Gabriel Agbonlahor verkwanselde een uitstekende mogelijkheid.

Na de pauze loerde Aston Villa vooral op de counter en probeerde Portsmouth op gelijke hoogte te komen. Glen Johnson en Nadir Belhadj namen Friedel onder vuur, zonder succes. De beste mogelijkheid was voor Peter Crouch. Hij moest scoren, maar miste onbegrijpelijk. Wat later liet de grote Engelsman ook een kopbalkans onbenut. In zijn jacht op de gelijkmaker kreeg de thuisploeg twintig minuten voor tijd een opdoffer te verwerken toen Belhadj een rode kaart kreeg. Portsmouth kreeg in de slotfase nog een goede mogelijkheid, maar Friedel voorkwam de gelijkmaker van John Utaka.