Speeldag: Speeldag 23
Stadion: The Hawthorns
Hoefkens ziet sterretjes tegen Man United
Philippe Crols

Manchester United blijft de Engelse Premier League aanvoeren. De landskampioen gaf West Brom een pak slaag en won op The Howthorns met 0-5. Onze landgenoot Carl Hoefkens (West Brom) speelde de hele wedstrijd.

Het eerste gevaar kwam wel van de thuisploeg via Jay Simpson. Manchester United was echter niet onder de indruk en halverwege de eerste helft was het prijs. Michael Carrick zette met een mooie pass Dimitar Berbatov op weg naar de 0-1 en de Bulgaar maakte de kans koelbloedig af. Drie minuten later kreeg Carlos Tevez dé mogelijkheid om er 0-2 van te maken, maar hij kon de voorzet van Cristiano Ronaldo niet in doel krijgen. West Brom lag al onder en moest net voor de pauze nog met z'n tienen verder. Paul Robinson kreeg rood voor een fout op Ji-Sung Park. En het werd er niet beter op voor de thuisploeg. Op slag van rust duwde Scott Carson een vrijschop van Ryan Giggs in de voeten van Tevez en deze keer rondde de Argentijn wel af.

Op het uur kreeg West Brom zowaar een kans op de aansluitingstreffer, maar Ryan Donk zag zijn schot niet in doel belanden. Enkele minuten later was het definitief over en out voor de thuisploeg. Nemanja Vidic legde een hoekschop van Giggs achter Carson in doel. Het slotakkoord was voor Ronaldo. Na 65 minuten knalde de Portugees een voorzet van Giggs met rechts in doel. Acht minuten later kon hij op aangeven van Berbatov de 0-5 door de benen van Carson schieten. Sir Alex Ferguson, de manager van United, maakte van de gelegenheid ook nog gebruik om Zoran Tosic te laten debuteren. Hij mocht een kwartier voor tijd Berbatov komen vervangen.