Speeldag: Speeldag 23
Stadion: White Hart Lane
Tottenham wint zespuntenmatch tegen Stoke
Philippe Crols

Tottenham heeft op dinsdag een goede zaak gedaan. De Londense club won zijn wedstrijd tegen Stoke City en klimt in het klassement naar de dertiende plaats. Stoke City moet meer dan ooit naar beneden kijken en is gedeeld laatste.

Tottenham begon goed aan de wedstrijd tegen Stoke City. De nieuwe Londense doelman, Carlo Cudicini, zag dat de eerste goede kans wel voor de bezoekers was. James Beattie kon net niet bij een voorzet van Glenn Whelan. Daarna nam de thuisploeg over. Na acht minuten opende Aaron Lennon (foto) de score. Halverwege de eerste helft verdubbelde Jermain Defoe de voorsprong na een mooie actie. Tottenham ging door op dat elan en nog voor het halfuur stond de 3-0 op het bord. De uitmuntende Luka Modric bediende Michael Dawson en die kopte de 3-0 tegen de touwen.

Stoke ging na de rust op zoek naar een snelle tegengoal en die kwam er ook. Tien minuten na de koffie kon Beattie aanleggen en Cudicini mocht zich omdraaien. De bezoekers kregen opnieuw hoop, maar aansluiting krijgen, lukte niet meer. Aanvaller Richard Cresswell kreeg vijf minuten voor tijd nog wel een uitstekende mogelijkheid, maar zijn kopbal ging naast. Het bleef 3-1.