Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadium of Light
Sunderland boekt belangrijke zege tegen Fulham
Philippe Crols

Sunderland kan opnieuw iets vrijer ademen in de Engelse Premier League. Het klopte dinsdagavond Fulham en beent de Londense club bij op de negende plaats. Sunderland heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld.

De beste kans in de eerste helft was voor de thuisploeg. Ruim 30.000 toeschouwers zagen Mark Schwarzer een schot van Kenwyne Jones afweren in de voeten van Djibril Cisse. De Fransman kon de rebound echter niet tegen de netten krijgen. Aan de overkant was Simon Davies gevaarlijk, maar beide teams gingen met een 0-0 de rust in.

Na de pauze opende Jones de score. Deze keer kon Schwarzer een schot van Cisse niet vasthouden en Jones liet de mogelijkheid niet liggen. De spits verlengde onlangs nog zijn contract bij Sunderland en bedankte met een doelpunt. In de slotfase kwam Fulham bijna nog op gelijke hoogte. Clint Dempsey legde met het hoofd af op Davies, maar die liet zijn tweede mogelijkheid van de wedstrijd liggen. Het bleef 1-0 voor Sunderland.