Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Arsenal wipt Milan uit Champions League
Dirk Pieters

Arsenal heeft zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De bezoekers speelden een uitstekende wedstrijd en wonnen dan ook terecht met 0-2 van AC Milan. Fabregas en Adebayor zorgden voor de doelpunten in de slotfase.

AC Milan begon aan de wedstrijd zonder Clarence Seedorf. De middenvelder geraakte niet speelklaar voor deze belangrijke partij. De thuisploeg begon met het meeste balbezit, maar de eerste kans was wel voor de bezoekers. Adebayor legde de bal mooi achteruit, Diaby schoot de bal naast de paal. Ook de thuisploeg kreeg een goede kans, maar Pato liet een enorme kans onbenut. Gaandeweg herstelde Arsenal het evenwicht en zette het de Italianen onder druk. Vooral Hleb was baas op het middenveld, maar echt grote kansen kreeg Arsenal niet. Iets over het half uur kwam AC Milan goed weg. Hleb ging neer in de zestien, maar de scheidsrechter zag, vreemd genoeg, een schwalbe. De laatste kans voor de rust was voor Adebayor, de lange aanvaller liet de bal wegspringen en zo bleef het 0-0.

Ook na de rust bleef Arsenal de betere ploeg. Het drukte met momenten de thuisploeg helemaal weg. AC Milan moest het hebben van de lange rushes van Kaka. Hij was nog het meest gevaarlijk met zijn snelle uitbraken. Ook Eboué kreeg de kans om de openingstreffer te maken, maar de Ivoriaan schoot de bal naast het doel. Arsenal bleef met kansen morsen. De ingevallen Walcott kreeg de bal voor, maar Adebayor kon net niet bij de voorzet. Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Fabregas haalde van ver uit, de doelman had geen verhaal tegen het schot van de Spanjaard: 0-1. In de slotfase probeerde de titelverdediger nog iets terug te doen, maar kreeg het zelfs nog een tweede treffer te slikken. Adebayor zorgde ervoor dat het verhaal van AC Milan ten einde was. (AN)