Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Estádio do Dragão
Schalke wipt Porto na strafschoppen
Anthony Van der Planken

Schalke 04 heeft zich voor het eerst in zijn geschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Schalke wipte FC Porto na het nemen van strafschoppen.

Lange tijd zag het er naar uit dat Schalke 04 zich na negentig minuten zou plaatsen voor de kwartfinales. De Duitse topclub had de heenwedstrijd al gewonnen met 1-0 en zou dus genoeg hebben aan een scoreloos gelijkspel.

Het was dan ook aan FC Porto om het initiatief te nemen, en dat gebeurde ook. De Portugese club domineerde grote delen van de eerste helft, maar kende pech in de afwerking. Ook in de tweede helft had Porto het betere van het spel, maar scoren wilde maar niet lukken. Toen Fucile tien minuten voor het einde rood kreeg voor een fout op Halil Altintop zag het er bijzonder slecht uit.

Maar het zat Porto dan toch mee. Enkele minuten na de rode kaart scoorde Lisandro Lopez de 1-0. Met een onhoudbaar schot klopte hij doelman Manuel Neuer. Net op tijd om nog verlengingen af te dwingen. Die verlengingen leveren geen nieuw doelpunt op, dus moesten strafschoppen uitsluitsel brengen. Daarin kroonde de Dutise keeper Neuer zich tot de grote held. Hij stopte twee pogingen, genoeg voor de zege.